top of page
Image by Veronika Diegel

Mindful Eten leert je om te eten met aandacht. Je zintuigen worden geactiveerd en je voelt sneller dat je genoeg hebt gehad. Dit leidt tot vervulling en meer innerlijke rust. Onderzoek toont aan dat het lichaam voedingsstoffen beter opneemt als je met aandacht eet. Mindful eten maakt het na verloop van tijd makkelijker om blijvend te kiezen voor gezonde levensmiddelen.

In de workshops, cursussen en individuele begeleiding staan we stil bij wat je eetgewoonten en -behoeftes zijn. Zie, ruik en proef je je eten of schuif je het gedachteloos naar binnen terwijl je aan het werk bent of tv kijkt? Eet je anders als je het druk hebt of als er veel mensen om je heen zijn? Welke boodschappen over eten heb je vroeger als kind gekregen? We onderzoeken het verschil tussen echte honger en andere behoeftes. Het stoppen van emotie-eten vormt een belangrijk onderdeel in de cursus. 

 

Daarnaast is er veel aandacht voor biologische & lokale voeding. Dit heeft een hogere voedingswaarde, draagt bij aan een verantwoord ecologisch systeem en heeft meestal een betere smaak. De bijeenkomsten kunnen gecombineerd worden met een lunch, tussendoortje of diner. Hierdoor ervaar je direct wat mindful eten in de praktijk is. 

bottom of page