Mindful Eten & Koken

Wil jij je openstellen voor de rijkdom van voedsel en daar de rest van je leven bewust van genieten? 

Dan is deze nieuwe benadering op basis van ACT, voedingsleer, mindfulness en zelfcompassie de oplossing. In het coachingstraject leer ik je om op een milde manier naar jezelf en je eetgewoontes te kijken en daar verandering in te brengen. Belangrijk onderdeel is het eten met aandacht, het zien, ruiken & proeven van voedsel. Biologische en zoveel mogelijk lokale voeding bevordert dit proces. Het levert een groot verschil in smaak, een hogere voedingswaarde en een verantwoord ecologisch systeem. 

 

Stilstaan bij zelf koken is een ander onderdeel. Met hoeveel aandacht doe je boodschappen en bereid je een maaltijd voor jezelf of je gezin? Door te onderzoeken waar je lichaam om vraagt: hartig, zoet, knapperig, romig, fris, enz. en op welke tijden dit speelt leer je beter omgaan met behoeftes en wordt koken een stuk leuker. Een coachbezoek aan de Vismarkt met kramen vol kleurrijke groente, fruit, noten en kruiden behoort tot de mogelijkheden. 

Wil je meer weten over m'n training Mindful Eten? Lees dan het artikel dat ik schreef voor het Mindful Eten platform van Rita Zeelenberg.

iconfinder_facebook_circle_gray_107140.p
iconfinder_instagram_circle_gray_107138.
iconfinder_linkedin_circle_gray_107149.p

Agnes de Jong I Vismarkt 34A Groningen I info@dejongcoaching.nl

© Copyright